Skip to content Skip to footer
italija zimovanje

ITALIJA SKIJANJE

Italijanska skijališta su omiljena destinacija svih kategorija skijaša. Osim velikog broja zahtevnih staza imaju i staze za početnike i rekreativne skijaše.

Jedno od popularinijih skijaških regija u Italiji je Dolomiti Superski sa više od 1200km uređenih staza.U ovom području jedan ski pass pokriva 12 skijališta čija ukupna dužina staza iznosi 1.220km sa oko 450 ski liftova.
Ovaj ski pass pokriva i skijanje u poznatom skijalištu Sella Ronda. U sastavu su , Cortina d’Ampezzo, Kronplatz, Alta Badia, Val Gardena, Val di Fassa, Arabba, Marmolada, Alta Pusteria, Val di Fiemme, San Martino di Castrozza,
Valle Isarco, Tre Valli i Civetta.Najbolje veštačko osnežavanje u Evropi imaju skijališta u Italiji, tako da čak i ukoliko nema prirodnog snega, staze će biti spremne.
Skijališta Torino i Cortina d’Ampezzo bili su domaćini zimskih olimpijada, a Bormio je poznat po trci Svetskog kupa.Kao garancija celogodišnjeg skijanja ističu se lednici Cervinia i Passo Stelvio.
Sve to skijališta u Italiji svrstava u sam vrh skijaške ponude koja garantuju dovoljno snega i propratnih sadržaja za sve skijaše.